Zoek...
The Jayhawks – Back Roads and Abandoned Motels

The Jayhawks – Back Roads and Abandoned Motels

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-21 07:00:00 • min lezen

Country / Rock
8

The Jayhawks – Back Roads and Abandoned Motels

De Amerikaanse band uit Minneapolis wordt vooral aangestuurd door Gary Louris. Hij weet al jaren prachtige Americana songs te fabriceren. Daar waar in de jaren 70 Crosby Stills Nash & Young , the Eagles en The Doobie Brothers hun furore maakten, is het de afgelopen jaren aan John Hiatt, the Jayhawks en Wilco.


De country rock is snel pakkend en gemakkelijk in het gehoor liggend. Dit brengt dat Louris zijn songs gemakkelijk aan andere acts kan verkopen. Met dit album horen we dan ook de songs in de vorm vanuit the Jayhawks bekeken. Zo staan op dit album o.a.  ‘Everybody Knows’ en ‘Bitter End’ van the Dixie Chicks en ‘Gonna Be a Darkness’ van Jakob Dylan. Het album kent geen bijzondere variaties in de songs die door anderen zijn opgenomen. Nu is het door de eigen band opgenomen en aangevuld met twee nieuwe songs ‘Carry You To Safety’ en ‘Leaving Detroit’. Wellicht lagen deze oude classics nog op hun plank en vonden ze het mooi om deze songs weer uit de kast te pakken.
De titel is dan ook passend bij de songs.

Een echt nieuw album laat nog even op zich wachten, maar voor degene die hen een echt warm hart toedragen is het album van Ray Davies (the Kinks) het album waar the Jayhaws als begeleidingsband op spelen een aanrader voor nieuwe songs.

Country / Rock

Deel via social media: