Zoek...
The Magnetic Fields – Quickies

The Magnetic Fields – Quickies

Label: Warner Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-24 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

The Magnetic Fields – Quickies

Het lijkt alsof The Magnetic Fields snel een album met kleine songs heeft opgenomen, maar nee dit album is de eerste sinds drie jaar dat Stephin Merrit met de band heeft opgenomen. De sound van de 60;s krijgt hier een classic revival en met de maatschappelijk kritische teksten met een knipoog is het weer een prachtig album.

‘The Day The Politicians Died’, ‘Castles of America’  en ‘Death Pact’ zijn songs waar de band hun mening niet onder schoenen banken stopt. Het is dan ook een album waarmee ze in rap tempo hun verhaal vertellen. Met songs van gemiddeld nog geen 2,5 minuut, weten ze er 28 op dit album te produceren. Eerlijk gezegd is het wel geinig dat ze niet blijven hangen in de songs, maar anderzijds is het fijn dat het allemaal wat meer uitgewerkt zou worden.


Dit gaat snel en met een 60’s sounds past het allemaal wel weer in de tijd van toen.  De songs zijn divers van dramatisch ‘When She Plays The Toy Piano’, humor ‘I’ve Got A Date With Jesus’ en I Want To Join A Biker Gang’ tot geestig in ‘The Price You Pay’. Het album is misschien net iets te lang om het allemaal even leuk te houden, want na enkele draaiuren blijf je halverwege hangen en weet je het wel.

Pop

Deel via social media: