Zoek...
The Magpie Salute – High Water 1

The Magpie Salute – High Water 1

Label: Provogue/ Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-08 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

The Magpie Salute – High Water 1

De Amerikaanse band The Magpie Salute komt voort uit de legendarische Black Crowes, die in de jaren 90 furore maakten. De band rondom de broers Chris en en Richard Robinson verloor zijn glans wanner de heren andere prioriteiten na leefden. Uiteindelijk viel de band uiteen en weet Chris Robinson met CRB te touren en Richard met de nieuwe band The Magpie Salute de podia weer onveilig maken.


Hoewel deze band al een coverplaat heeft gemaakt, is het nu toe aan een album vol eigen songs. Songs die naadloos aansluiten bij de sound van Black Crowes. Eerlijk gezegd zit hier weer de energie in, dat we herkennen van de eerste Crowes albums. Heerlijke blues rock met een vleugje soul. ‘For The Wind’ of het titelstuk ‘High Water’ klinken als een klok. De voormalige Crowes leden, gitarist Marc Ford en bassist Sven Pippien zijn met Richard het nieuwe experiment weer aangegaan. De heerlijk slepende blues van ‘Hand in Hand’ of de ballade ‘Color Blind’ mogen er dan ook zijn. Ook kan de band de populaire kant kiezen met ‘Walk on Water’. Dit gebruikt men om zich goed en breed in de kijker te spelen.
Het album is zeker een mooi vervolg van Black Crowes en John Hogg weet de broeder prima vervangen. Laten we het positief brengen en zeggen dat deze vete uitmond in 2 verbeterde versies van Black Crowes.

Het tweede deel van High Water mogen we overigens in 2019 verwachten. Het album is wellicht al opgenomen en klaar om de wereld te veroveren.

Blues / Rock

Deel via social media: