Zoek...
Nieuwe album van The Mavericks heet toepasselijk Brand New Day

Nieuwe album van The Mavericks heet toepasselijk Brand New Day

ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-03-26 07:00:00 • 1 min lezen

Country / Folk / Pop
7,5

The Mavericks - Brand New Day

Het is inmiddels alweer ruim 20 jaar geleden dat The Mavericks een enorme hit in Nederland scoorde met “Dance the Night Away” maar nu zijn ze terug met hun nieuwe album Brand New Day

Label: Mono Mundo

De folk pop band hield het in 1999 voor gezien. Het succes stokte en de albums kregen tegenvallende verkoopcijfers. Begin dit millennium deed Raul Malo nog een poging maar vanaf 2012 is de band weer voltallig bij elkaar. Ditmaal met succes. Het album “In Time” werd goed ontvangen en met “Brand New Day” zet men de schouders er weer onder.

Het album bevat vooral een oude klassieke sound dat we kennen uit de jaren 40-50. “Easy as it Seems”, “I Think of You” of het titelnummer “Brand New Day” klinken alsof Elvis is opgestaan. Goodnight Waltz” en “I Will Be Yours” passen zeker op een album vol Elvis outtakes. De songs zijn erg aanstekelijk en het plezier met de swing is weer volop aanwezig. Met ondersteuning van de blazers krijgt het allemaal een jazzy tintje, waardoor we al snel in de louche barretjes met velours rode gordijnen voor het podium wanen. The Mavericks hebben duidelijk gekozen om de Americana weer tot leven te brengen. Gewapend met cowboy kledij en teksten over Amerika komen ze Europa veroveren.

Komende week zijn the Mavericks te zien in Nederland:
29 maart TivoliVredenburg te Utrecht

Country / Folk / Pop

Deel via social media: