Zoek...
Oprecht en boeiende nieuwe plaat voor The Milk Carton Kids

Oprecht en boeiende nieuwe plaat voor The Milk Carton Kids

Label : Milk Carton Kids

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-12-06 07:00:00 • 3 min lezen

Folk / Singer-songwriter
8

The Milk Carton Kids - The Only Ones

Joey Ryan en Kenneth Pattengale uit Eagle Rock, California, vormen het Folk-duo The Milk Carton Kids. Ze debuteerden in 2011 met Retrospect, leverden inmiddels al vijf albums af en sleepten inmiddels twee Grammy-nominaties in de wacht waaronder die voor het beste Folk album in 2013. Met The Only Ones zijn ze een jaar na het uitkomen van All the Things That I Did and All the Things That I Didn't Do terug.

“Anne Frank”
Met een akoestische gitaar en prachtige tweestemmigheid openen The Milk Carton Kids met ‘I Meant Every Word I Said’ dit nieuwe album dat in totaal zeven tracks kent. Daar waar Joey Ryan en Kenneth Pattengale voorheen door een volledige band begeleid werden, kiezen ze op The Only Ones er voor om het eenvoudig en minimalistisch te houden. Vervolgens schakelt het duo door met “Bluegrass” beïnvloedde ‘I’ll Be Gone’ en de titelsong en een nummer als ‘As The Moon Starts To Rise’ en de afsluiter ‘I Was Alive’ roepen de nodige nostalgie op. Door de minimalistische insteek is het niet altijd eenvoudig om de aandacht vast te houden want de beide muzikanten houden vol aan het gekozen concept van hun beide stemmen en de akoestische gitaar. Bijzonder is de wijze waarop het wereldberoemde verhaal van Anne Frank vorm krijgt in het akoestische ‘My Name Is Ana’ en waar we de heren “I leave the light off so nobody can see / I sleep with my shoes on in case they come for me” horen zingen.

Eindoordeel
Met nog geen half uur speeltijd is The Only Ones een relatief kort album. Het is mooi om te horen hoe Ryan en Pattengale met deze minimalistische insteek ingetogen en gevoelige songs hebben geschreven en een prachtplaat afleveren. Oprecht en boeiend. Veel luisterplezier.

Folk / Singer-songwriter

Deel via social media: