Zoek...
The Moody Blues – In Search of the Lost Chord

The Moody Blues – In Search of the Lost Chord

Label; Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-14 07:00:00 • min lezen

Pop / Progressive / Progrock / Psychedelia
8

The Moody Blues – In Search of the Lost Chord

Het is dit jaar een jubileum jaar voor ‘The Search of the Lost Chord’, het derde album van de jaren 60 band the Moody Blues. Het album bestaat 50 jaar en daar mag best een feestje omheen gebouwd worden.
Het album is de opvolger van “Days of Future Past’ waar de wereldhits Nights in White Satin en en Tuesday Afternoon op staan. Met de hit ‘Ride My See-saw’ weet men nog aan te sluiten bij de hit serie. Maar zoals the Beatles en the Rolling Stones plotseling een andere sound op de plaat zetten, weet the Moody Blues dit ook te doen met dit album.

Een psychedelisch album met songs als ‘House of Four Doors’, ‘Legend of a Mind’ en ‘Voices in the Sky’ geeft het verhaal van de geesten en de dood van Timothy. Opgenomen in de nachtelijke uren om de juiste sfeer te krijgen. Justin Hayward wist met Roy Thomas en zijn maatjes de spanning te vinden in de songs. Daar waar ‘Nights in White Satin’ maar een voorproefje van was, is het hier uitgewerkt tot een geheel album, met ‘Legend of A Mind’ een prachtig stuk. Met wat LSD, wierook en de whisky werden de prachtigste klanken uit de dwarsfluit en keyboard getoverd. De meeslepende zang is prachtig en ‘the Best Way To Travel’ lijkt dan een voor de hand liggend thema.
Hoewel het album altijd aan de kant is gelegd en hun andere albums commercieel aantrekkelijker waren is dit nog steeds een van hun betere albums ondanks de donkere verhalen.

De bonustracks op dit album zijn prachtige versies van ‘Voices in the Sky’, ‘Dr. Livingstone’, ‘Ride My See-saw’, ‘A Simple Game’ en het mooie ‘Legend of a Mind’(monoversie).
Tevens is het album in box vorm verkrijgbaar met 3cd’s en 2 dvd’s.

Pop / Progressive / Progrock / Psychedelia

Deel via social media: