Zoek...
The Mountain Goats – Dark in Here

The Mountain Goats – Dark in Here

Label: Merge/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-24 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

The Mountain Goats – Dark in Here

Wanneer je over een band hebt die een continuïteit kent om albums te brengen, dat is dat The Mountain Goats. In Nederland komt de band nog niet helemaal uit de verf, maar eerlijk gezegd zijn de laatste albums allemaal even mooi.

Met ‘Dark In Here’ overtreft men zich en weet deze Amerikaanse indie band met een vleugje folk zich hopelijk nu wel in de picture te spelen. Toch is het wat vreemd, omdat dit album tussen hun  laatst recente albums is opgenomen. Een soort van B -songs of is dit een soort van Bonus album.

 Het is inmiddels hun 16de album en er is een vorm van rust op dit album te vinden die eerder minder aanwezig was. ‘Mobile’ en het titeltrack zijn prachtig gedreven drumsongs. Met een titel ‘The Destruction of the Kola Superdeep Borehole Tower’  heb je eentje te pakken wat het hele nummer vult. Dit doet men nog even netjes over met ‘Arguing With The Ghost of Peter Laughner About His Coney Island Baby Review’. Met ‘Lizard Suit’ weet men een mooi smooht song te brengen dat uitmond tot een hectisch eind.  Of het nummer ‘To The Headles Horseman’ waarbij de zang en piano prachtig op elkaar afgesteld zijn. Het mainstream nummer ‘The New Hydra Collection’  breekt het album even met een uptempo sound. 

Met dit album weet The Mountain Goats wederom een heerlijk album te brengen voor de zoele zomeravonden.

Indie / Pop

Deel via social media: