Zoek...
The Mountain Goats – Getting Into Knives

The Mountain Goats – Getting Into Knives

Label: Merge / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-05 07:00:00 • min lezen

Folk / Indie
8

The Mountain Goats – Getting Into Knives

De Amerikaanse indie-folk band uit Durham weet al jaren lang het podium onveilig te maken met hun indie sound. Met Getting Into Knives is Peter Hughes en zijn band toe aan hun 19de album. Met You ‘Get Famous’ putten ze uit hun ervaring, dat ze eigenlijk beroemd moeten zijn. Zoals dit veel beloofd wordt en toch is de realiteit anders. Toch is The Mountain Goats een leuke band die er mooie songs op plaat weet te zetten.

Met het nummer ‘Picture of My Dress’ weet men Steven Tyler (Aerosmith) mooi in het nummer te bewerken. Terwijl we Jethrow Tull’s ‘Locomotive Breath’ in het nummer ‘As Many Candles As Possible’ terug horen is het als een ode aan deze band. Het nummer krijgt een andere afslag maar de drive blijft hetzelfde. Terwijl mooie ‘Tidal Wave’ een hele andere sound krijgt, luchtig met een pakkende drums.  Het Jayhawks achtige ‘Pez Dorado’ gaat over een vis dat de ruimte heeft in het water. Waar velen naar verlangen. aIn een notendop is dit ook een vertaling van de sound van deze band. Soms met klein intieme songs zoals het ‘The Last Place I Saw You Alive’, dan weer even lekker stevig (‘Rat Queen’)  en lekker luchtig gitaarpop als the Smithereens met ‘Wolf Count’.

Het is dan ook niet vreemd dat The Mountain Goats al jaren een talentvolle act is, maar wanneer dit nu echt ontdekt wordt is het meer dan een talent. Want dit hebben ze in middels al 25 jaar lang bewezen. Alleen is de radio DJ van de zenders hier niet van op de hoogte.

 

Folk / Indie

Deel via social media: