Zoek...
The Mountain Goats – Goths

The Mountain Goats – Goths

Label: Merge Rec. / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-27 07:00:00 • 2 min lezen

Indie
8

The Mountain Goats – Goths

De indie folk pop act uit California. Inmiddels timmert de band ruim 20 jaar aan de weg. Na diverse labels waaronder het 4 AD label, is men nu al enige tijd ondergebracht mij Merge rec. Met het album Goths weet men hun eerste album zonder gitaar (behalve de bas) te produceren.

Het is de zanger multi instrumentalist en schrijver John Darnielle die de drijvende kracht is. Opvallend is zijn interesse in de muziek en dat weer terug te brengen in zijn eigen songs. Zijn schrijverstalent wist hij in te zetten om een boek te schrijven over Black Sabbath. Dit viel onder de serie 33 1/3 vinyl collectie en John koos voor het derde Sabbath album Masters of Reality.

Toch mag je deze doom metal plaat niet als leidraad voor de muziek van Mountain Goats nemen. De songs liggen meer in de lijn van Joe Jackson en Amerikana. Ook dit maal komen bands uit de jaren 80-90 terug in de songs. Wanneer de band als supportact in Cocaine wordt betaald “Paid In Cocaine”, of de pillen incident met Nine Inch Nails Trent Reznor in “Shelved” of de trip van “Stens of the Unburied” met Souxsi and the Bandshees op de radio.
Het zomerse “Unicorn Tolerance” en “We Do It Different on the West Coast” zijn popsongs die passen in het zonnige California klimaat waardoor het vanzelf luchtig gaat klinken.

Het album is een vooral verrassend door dat men geen gitaren gebruikt zonder dat het je het mist.

The Mountain Goats is te zien op
13 oktober De Helling te Utrecht

Indie

Deel via social media: