Zoek...
The Parlotones - China

The Parlotones - China

Label: Butler rec. / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-19 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

The Parlotones – China

The Parlotones bestaat inmiddels alweer 20 jaar en dat jubileum mag dan ook gevierd worden. De Zuid-Afrikaanse popband tourde de afgelopen jaren met o.a. Coldplay, Starsailer en Snow Patrol, waardoor de band een groot publiek bereikt. Het album China verscheen afgelopen jaar en bereikt nu ook Europa via het Nederlandse label Butler. Terecht want de band heeft weer veel te bieden.

Het heerlijke openingsnummer ‘Buckle Up’ past in het straatje van de acts waar men als support act  voor speelde. De grote stadion sound horen we terug op ‘Leave  A Light On’ en zou zo als opening voor het wk voetbaltoernooi kunnen worden gespeeld. Dit is hun niet onbekend, omdat de band in 2010 deze eer te beurt viel wanneer Zuid Afrika het toernooi organiseerde.

Het is de stadion pop die men weet te maken, terwijl de band anderzijds ook wat rustiger in de sound is gaan klinken. ‘Antidote’, ‘Downtown Love’ en ‘Can You Feel It?’ zijn typische Coldplay songs. Heerlijke zomers songs die goed klinken en even een andere timbre hebben dan het bekende Coldplay werk. Eerlijk is eerlijk, het album is afwisselend en kent erg lekkere songs waaronder ‘Young & Guilty’ en ‘Only The Good Die Young’. De band heeft wat ingeboet op de gitaarsound en gaat over naar de digitalisering zodat de songs ergens tussen de Pet Shop Boys en U2 klinkt.

Indie / Pop

Deel via social media: