Zoek...
The Pheromones – Lost In Amsterdam

The Pheromones – Lost In Amsterdam

Label: Qs Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-27 07:00:00 • 2 min lezen

Rock
7

The Pheromones – Lost In Amsterdam

“We zijn dat clubje mannen in leren jassen die hard staan te rocken in zweterige tenten” aldus de band uit Amsterdam. De Pheromones winden er geen doekjes om. Heerlijke rockende powerpop dat in de lijn ligt van Urge Overkill en Aerosmith.

Het is ook niet geheel vreemd. Onder leiding van Grammy Award winnaar  Phil Nicolo is het album afgwerkt. Zijn ervaring met Urge Overkill, Billy Joel, Dylan, Rolling Stones en Aerosmith laat hij doorklinken in dit album van de band van Nederlandse bodem.
Het rockende “Feel Much Better” en “Fly On The Wall” doet direct denken aan Aerosmith oude songs.  De jaren 70 rocksound met de vele achtergrond vocalen in de refreinen zijn hierin typerend.
Het gaat in de band om de broertjes Marijn (gitaar/ zang) en Michiel Slager (bas). Deze heren worden bijgestaan door Matthijs Hoitsma (gitaar) en Tanco Baart (drums).

Van de rockende sound met een blues sausje op “Got To Let You Know” tot het swingende poprock  “Everything is Possible”  en het “Lost in Amsterdam”  dat doet denken aan de oude Herman Brood sound. Het mag allemaal weer in de huidige tijd! Het klinkt als verfrissend nieuw en met de energie waarmee men speelt is het een genot op te zien op de vaderlandse podia.

Voor festivals een must om zo n band op hun podium te presenteren!

 

Rock

Deel via social media: