Zoek...
The Ragtime Rumours – Abandon Ship

The Ragtime Rumours – Abandon Ship

Label: RUF records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-12 07:00:00 • min lezen

Folk / Indie / Pop / Theater
8

The Ragtime Rumours – Abandon Ship

Onder de rook van Roermond gebeurd het. De band weet Utrecht als uitvalsbasis te gebruiken om de rest van Nederland te gaan veroveren met hun theatraal en aanstekelijke muziek. Daar waar Tom Waits het schip heeft verlaten,neemt The Ragtime Rumours het roer over.

Het openingsnummer en titelstuk is dan ook een mooie opening om vervolgens het intieme ‘Mister Moon’ te laten klinken. Met een keus van andere instrumenten te gebruiken is de combinatie van akoestische gitaar met de trekharmonica prachtig.

De muziek is vooral passend bij de theaterfestival sounds als die van Oerol en alle variaties hierop. Al weet deze band lekker afwisselend in hun sound te klinken. Diverse instrumenten hoor je voorbij komen als een bariton sax, fluit, banjo, blues harp, violen en cello’s ‘Yes My Darling Daughter’ wordt gezongen door Niki Van der Schuren, terwijl Tom Janssen als lead zanger de songs indrukwekkend ingezongen heeft. Het geeft aan dat deze band veelzijdig is en veel in hun mars heeft.

Van de roaring 20’s sound op ‘Fieldman Song’, de Charles Dickens sfeer in ‘Sky Is Turning Dark’ of de harmonische vocalen in ‘A Romantic Story Between Minnie & Dave’. Het doet soms denken aan Sting zijn album The Last Ship, maar past allemaal in de sfeer van deze band.

En met dit album weet men een mooie opvolgend ter leveren van het debuutalbum ‘Rag N Roll’.

Folk / Indie / Pop / Theater

Deel via social media: