Zoek...
The Raven Age - Conspiracy

The Raven Age - Conspiracy

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-04 07:00:00 • min lezen

hard rock / Metal
8

The Raven Age – Conspiracy

Het debuut Engelse metal rock van The Raven Age is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Natuurlijk helpt het wanneer een bandlid de zoon is van Iron Maiden meester Steve Harris, maar dan moet je het nog wel bewijzen. En dat doen de heren van The Raven Age.

Na Darkness Will Rise is er nu het album Conspiracy. Het album begint op klassieke wijze met het ontluiken van ‘Bloom of the Poison Seed’, dat tot het stevige geluid van ‘Betrayal of the Mind’ leidt.


Dan horen we de herkenbare metalsound van de jonge helden. Het is stevig en melodieus en een tandje rauwer en sneller dan Iron Maiden.  De dubbele drums op ‘Fleur de Lis’ draait op volle toeren waarna men vervalt in het reguliere tempo.


dat de heren naar hun ouders hebben geluisterd is te horen op het prachtige ‘The Day The World Stood Still’ en ‘Seventh Heaven’. Hier horen we de Iron Maiden in een nieuw jasje. Het juweeltje en rustpuntje op dit album is het nummer ‘The Face that Launced a Thousend Ships’.
Met het 8 minuten durend epos van ‘Grave of the Firefly’ wordt op een mooie wijze de prachtige opvolger van het debuut afgerond.
De band is vol energie, zowel op plaat als live op de buhne. Een lust om naar te kijken.

10 april is de band te zien in W2 te ’s Hertogenbosch

hard rock / Metal

Deel via social media: