Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-17 07:00:00 • 3 min lezen

The Raven Age - Darkness Will Rise

The Raven Age – Darkness Will Rise Label: BMG rights Eindoordeel: 8

The Raven Age stond nog niet zo lang geleden in TivoliVredenburg als supportact voor Anthrax. Het is de tour dat de band op eigen benen mag staan. De afgelopen tijd en nog staat deze band in het voorprogramma van Iron Maiden. Dat is ook niet geheel vreemd omdat gitarist George Harris de zoon is van de fameuze bassist Steve Harris van Iron Maiden. En Iron Maiden is Steve Harris, waardoor de familie (dochter en zoon) regelmatig het voorprogramma verzorgd voor pa.

Toch weet The Raven Age een hedendaagse metalrock sound te maken dat op zich zelf staat, al hoor je bij “Salem’s Fate”, “The Death March” en “Promised Land” dat de appel niet ver van de boom valt. Het grote verschil ligt vooral in de zangpartijen van Michael Burrough dat allemaal wat rauwer en metalrock gezongen is van Dickinson. Al zoekt Burrough met Eye Among the Blind de zangstijl van de Maiden zanger op. De songs doen nog wat onrustig aan door de haast die men in de songs brengt en de wisselingen binnen o.a. “The Merciful One”, klinken niet altijd even logisch. De anti climax (rustige stukken) binnen de songs zijn daarentegen altijd erg mooi een sluipen langzaam weer naar het nummer toe.

The Raven Age weet met het debuut album “Darkness Will Rise” een sterk staaltje metal werk op de markt te brengen en de toekomst van de New British Metal te borgen.

Deel via social media: