Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-22 07:00:00 • 6 min lezen

The Rhythm Junks – It Takes A While

The Rhythm Junks – It Takes A While Label: Popup rec./ News rec. Eindoordeel: 7,5

Het is inmiddels het vierde album van deze heren uit Belgie. Het trio brengt spanning in de songs door gebruik te maken van de grooves en ritme wisselingen op percussie. Hiermee weet men de aandacht te krijgen in Europa en Azie. De hypnotiserende ritmes van “How Long” en “It Takes a While” brengen mensen in beweging en aan het dansen.

Het is geen dance act met beats maar kent een subtiele manier om de bas en drums op de voorgrond te krijgen terwijl Steven de Bruyn de verfraaiing maakt met harmonica’s en niet altijd voor de handliggende instrumenten als een Omnichord en de Kaossilator (mini synthesizer waarbij verschillende patronen van toonladders en schalen (Egyptisch en Japans) kan worden aangeboord). Hierdoor ontstaat er een niet altijd gemakkelijk in het gehoor liggend geluid.

“Hunters of the Heart”, “Winter Bones” en “Shopping Again” zijn meer laid-back songs die in de stijl van Nits zou kunnen zijn. Terwijl het “Trying to Listen” een volwaardig popliedje is. Het is een verrassend album en zeker een aanrader voor diegene die zich graag eens buiten de bewandelde paden wil oriënteren.

Deel via social media: