Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-22 07:00:00 • 12 min lezen

The Riptide Movement – Getting Through

The Riptide Movement – Getting Through Label: Caroline Eindoordeel: 8

Heerlijke gitaarrock met een hoog mee-gil gehalte. Vanaf het eerste nummer is het direct raak. “Animal” en “How Can I Let You Go” zijn poppy rockend en met een meeschreeuwend refrein waar Kensington en dat soort acts jaloers op kunnen zijn.

De Ierse band levert met “Getting Through” het derde album, daar waar de vorige albums nog iets zoekend van aard waren is dit, zullen we maar zeggen, 100 punten. De band stond als support act voor Rolling Stones in Hydepark 2013 en Glastonbury 2014. Dit jaar staat de band op Reading/ Leedsfestival is het nu tijd om op eigen kracht de wereld te veroveren. De band stond al op Eurosonic en heeft nu een Europese tour in de planning. De single “All Works Out” en het titelnummer kent een vleugje folk dat herkenbaar is bij de Ierse bands. De country blues met mondharp van “Across the Water” en “Skin And Bones” zijn weer aanstekelijk, al zijn het een klein liedjes binnen een album vol gitaren.

Het geeft aan dat de band inmiddels van alle markten thuis is en overal een catchy song van maakt. Een heerlijk album van een band dat op het punt staat om door te breken voor het grote publiek. Dat een festival dit nog niet heeft opgepakt is een raadsel.

Deel via social media: