Zoek...
Royal top metal van eigen bodem!!

Royal top metal van eigen bodem!!

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-09 07:00:00 • 1 min lezen

Metal / Rock
7,7

The Royal – Seven

Het Nederlandse metal front weet dat The Royal bestaat maar inmiddels zijn ze over de wereld ook al wat bekender geworden. Na het album Dreamcatchers is het nu om de doorbraak te verzilveren. Seven moet daarin het heilige geluksgetal gaan worden.

The Royal weet met hun metal en hardcore toch een grote diversiteit binnen de songs te houden. “Feeding Wolves” en “Viridian” zijn enkele titels waarbij je de afwisseling van metal met een akoestische gitaar of drums te horen krijgt. De drive van de songs is lekker en de grunt zangpartijen zijn net zo agressief als het moet klinken. Persoonlijk zou ik benieuwd zijn wanneer de songs in een zangstijl waren ingezongen. Hierbij zou het muzikaal iets meer interessanter zijn en wellicht voor een groter publiek aansluiting krijgen.
Het heerlijke uptempo nummer “Creed and Vultures” zit qua compositie goed in elkaar, zeker de gitaarpartijen avn Jd Liefting en Pim Wesselink die als schaduwpartijen achter de zang van Sem Pisarahu is gemixt. Binnen het nummer wordt een Spaans akoestische intermezzo ingeluid waardoor de band iets meer meeneemt voor de fans, dan hun collegae die dit achterlaten.

De diversiteit van de composities geldt voor de meeste songs waaronder het snelle “Counterculture”, die vooral vanuit de metal drive wordt opgebouwd maar mooie verrassingen kent. Goede metalplaat!

 

 

 

Metal / Rock

Deel via social media: