Zoek...
The Saxophones – Song of the Sax

The Saxophones – Song of the Sax

Label: Full Time Hobby

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-08 07:00:00 • min lezen

Dreampop
7

The Saxophones – Song of the Sax

Bij de naam van de band The Saxophones verwacht je veel blazers die in een overhype modus zitten. Maar dat gaat in dit geval niet op, The Songs of the Sax slaat meer op de songs van Alexi Erenkov en Alison Alderidice.

Het is een getouwd stel die hun tijd vullen met het maken van zwoele liedjes. Liedjes vol spanning waaronder ‘Aloha’ en ‘Just Give Up’. Met een zwoele donkere stem weet  Alexi de storytelling songs in te spreken / zingen. De ballade pop dat doet denken aan een goede versie van de jaren 60 songs zijn vooral dromerig te noemen. Zo is het ‘Singing Desperately’ gemaakt als een  dromerig inslaap liedje, met zo nu en dan een mobiel -klinkend snaarinstrument. Het is voor de een dan ook erg slaap verwekkend voor de ander is het een heerlijk rustgevend album. Al brengt het stel wat donkere teksten is er ook een melancholieke inslag op alle songs te horen.

Met zo nu en dan een saxofoonklank dat voorbij komt, wordt de naam toch eer aan gedaan. Al weet dit Amerikaans duo mensen wel snel op het verkeerde spoor te zetten.

Dreampop

Deel via social media: