Zoek...
The Selecter – Daylight

The Selecter – Daylight

Label: DMF rec./ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-20 07:00:00 • min lezen

Pop / Reggae
7,5

The Selecter – Daylight

Het tijdperk van de Ska ligt alweer een poosje achter ons, maar het lijkt dat we een revival van deze acts krijgen. Inmiddels is Madness al goed op weg. De hereniging van the Beat was al verrassend en met een mooi album ook aangesloten bij de club en The Selecter weet met Daylight ook weer aansluiting te vinden. De band rond de zangeres Pauline Black Vickers werd eind jaren 70 opgericht en in de jaren 80 werd ze actrice en dj in Engeland.

Met de grote hit “On My Radio” weet de band nog steeds veel mensen in beweging te brengen. Samen met Arthur Hendrickson is Pauline de enige originele leden. Met het album Daylight is de sound veranderd naar meer een popsound zoals de titelsong klinkt. Toch zit overal wel een herkenbaar ska deuntje in verwerkt.  Zo blijven songs als “Frontline”, “Remember Me” en “The Big Badoof” vertrouwd swingen alsof we deels in Jamaica zijn.
Het album is in zijn totaal heerlijk om iets bij te doen. Live zal de band meer de interactie zoeken  met het publiek waardoor de songs meer gaan leven dan op dit album.
Maar ze doen weer mee!

The Selecter en The Beat is met een ska- avond te zien
27 oktober Melkweg te Amsterdam
29 oktober 013 te Tilburg

 

Pop / Reggae

Deel via social media: