Zoek...
The Soft Moon – Criminal

The Soft Moon – Criminal

Label: Secret Bones/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-10 07:00:00 • min lezen

7,5

The Soft Moon – Criminal

De Amerikaanse post punkers weten met hun experimentele versie van elektro en popnoise tot een verrassend goed album te komen. Vol verrassende elementen is het album met aanstekelijke song een wisseling van muzikale elementen.

Het klinkt als een band maar Luis Vasquez weet in zijn eentje een volledige band na te bootsen. Hij is overigens niet nieuw in de wereld van muziek. Als we het hebben over de alternatief rock, new wave en kraut is Vasquez zeker geen onbekende. Hij weet de songs van Joy Division en Bauhaus te gebruiken als sample materialen voor zijn eigen donkere Industrial sound. “Choke”, “Burn” en “Give Something” zijn songs die de donkere kant van de popsound kennen. Met deze new wave sound weet hij de jaren 80 / 90 op een andere wijze te doen herleven.
Het album Criminal is de vierde van de man en de eerste voor op het nieuwe label. De wisselingen van dance en industrial gaan hand in hand gepaard. “Like A Father” en “The Pain” zou zo op de dance avonden voorbij kunnen komen.


Live weet Vasquez het allemaal op te lossen met een volledige live band. Hierdoor is het indrukwekkender om hem te zien. Dat het als een soft moon rustig er aan toe zal gaan, ik denk het niet.

 

The Soft Moon is te zien in Nederland op
13 maart Doornroosje te Nijmegen
15 maart Paradiso te Amsterdam

Deel via social media: