Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-15 07:00:00 • 6 min lezen

The Staves - If I Was @ Eurosonic

The Staves – If I Was Label: Warner Eindoordeel: 8

Na dat deze meiden als achtergrond zangeressen op het album “Praise and Blame” van Tom Jones” hun zangkunsten hebben laten gelden gingen de deuren open. Er werd een EP gemaakt en men werd door Fionn Ragan ingevlogen om de achtergrondvocalen in te zingen. De wereld veranderde en nu worden ze gevraag om een bijdrage op albums te leveren.

“If I Was” is nu hun tweede album en dit presenteren ze op het Eurosonic festival. De prachtige vocalen zijn goed op elkaar afgemeten waardoor het album al de moeite waard is. De dromerige en breekbare songs als “Let me Down”en “Horizons” kennen een kleurpalet van vocalen. De popsongs “Black and White” en “The Shining” krijgen al meer de vorm van de folkpop dat hier en daar doet denken aan The Corrs. Het Engelse folkstrio zal een lust voor het oor en een prettige verschijning zijn tussen al het gitaar geweld van de jonge muzikanten op het Eurosonic festival.

Zeker de moeite waard om donderdag 23.30 u. even af te reizen naar de vismarkt, waar ze spelen in de Der AA Kerk van Groningen.

Deel via social media: