Zoek...
The Struts – Young and Dangerous

The Struts – Young and Dangerous

Label: Interscope

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-02 07:00:00 • min lezen

Rock
8

The Struts – Young and Dangerous

De Engelse band The Struts uit Derby wist zich al opzienbarend te gedragen op Pinkpop en dat hoort ook bij de glamrockers. Rock show en een grote mond dat schreeuwt om aandacht. Toch weten de heren dit ook muzikaal om te zetten in een positieve zin. Het tweede album Young and Dangerous is dan ook een rockalbum dat in de lijstjes van het jaar behoort.

Het album weet je direct in te pakken met het openingsnummer ‘Roll Up’. De gitaren knallen uit je speakers en de band weet heen heerlijk melodieuze sound te brengen. ‘Kiss This’ is net zo brutaal als zanger Luke Spiller en de zijnen zich wil voordoen. De dubbele gitaren wisselen elkaar prachtig af in de riffjes en de Queen meezing en klaptruckjes zitten er optimaal in. Dat horen we weer terug in het meer commercieel getinte ‘Put Your On Me’.  Het rustpuntje komt bij ‘Mary Go Round’. Een balladpop song dat de 80’s 90’s rock weer geheel doet herleven. En daar is dan ook niets mis mee.
De Gary Glitter handclap met een 60/70 poprock van  ‘the Ol’ Switcheroo’ klinkt ouderwets gezellig.  Het is dan ook een album dat vooral de melodic rock fans zullen bekoren en voor degene die iets meer energie, fun en rock wil dan de indie bands van tegenwoordig, is dit zeker een aanrader!!!

Rock

Deel via social media: