Zoek...
The Tibbs – Another Shot Fired

The Tibbs – Another Shot Fired

Label: Record KICKS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-27 07:00:00 • min lezen

The Tibbs – Another Shot Fired

Wanneer we de nieuwe plaat opzetten van The Tibbs komen oude herinneringen terug. De soul, rhythm & blues en blazers wordt vol passie gebracht. Daar waar we nog niet zolang geleden Caro Emmerald hadden voor de oude sound weet The Tibbs met een nieuwe zangers Roxanne Hartog deze soul weer nieuw leven in te blazen.

Met het openingsnummer ‘The Main Course’ weet de band prima te openen. Sterk in de compositie, swingend en het proeft naar meer. De ‘Damage Heart’ hoor je op de plaat klinken alsof je het op een stadsfestival in de verte hoort. Het zuigt je naar het festivalterrein om vervolgens tot in de late uurtjes hier te blijven. De reggae sound van ‘Another Shot’  het ‘What I’m Trying To Say’ doet iedereen op een verschillend tempo deinen.  

Deze band weet een groot publiek om hun vingers te winden, vervolgens te vertrekken en velen zullen zeggen dat een prima avond hebben gehad. Maar ja, dat is in deze tijd anders. Het album kent deze sfeer wel en is dan ook een prima alternatief om een gezellige avond met deze muziek te vullen.
Uitschieters voor dit album zijn, door een andere sound aan te meten, ‘Mama Says’ en ‘Tangled’ voor het verhaal dat hier met lekker meeslepende muziek, wordt verteld. Om het album swingend af te sluiten met ‘Circeo’, wat je urenlang naar zou kunnen luisteren (en spelen).

Deel via social media: