Zoek...
The Uptights – It Is For Then That The Lights Twinkle

The Uptights – It Is For Then That The Lights Twinkle

Label: KeepSecretrecords

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-26 07:00:00 • min lezen

Post Punk

The Uptights – It Is For Then That The Lights Twinkle

Het is de Noorse band The Uptights die met een prachtige titel voor hun nieuw album komen. Voor degene die er pretoogjes van krijgen en daardoor de energie. Het is het thema voor deze garage postpunk act die een crossover maakt met een noise sound. Al zal de naam wel wat vragen oproepen, omdat er meer bands deze naam dragen of in het verleden droegen.

Het doet dan ook denken aan beginnende punkbands, maar hier hoor je dat er zeker over nagedacht is. De sound van ‘Arthaus Rock’ dat uitmond in een noise sound is verrassend. Met ‘Quiet Jazz’ zoekt men de balans in het nummer. Al is de blazer aan het eind van het nummer zeker geestig. De donkere stem van Andreas weet hij op verschillende manier in te zetten. Zoals het storytelling nummer ‘Baer’ zijn verhaal helder weer geeft weet hij in ‘Days’ de distortion in de zang te gebruiken waardoor het wel wollig wordt.
Niet dat het een album vol punksongs is, maar een mix van postpunk en noise, waarbij de band vooral een experimentele sound ontwikkeld. Van ‘Vault’ tot Swacket en het titelstuk is het album binnen dit genre erg divers. Zeker lekker voor de afwisseling, maar gelijk ook een zoektocht van waar men uiteindelijk naar toe wil.

Post Punk

Deel via social media: