Zoek...
The Vaccines -  Combat Sports

The Vaccines - Combat Sports

Label: Columbia/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-12 07:00:00 • min lezen

Punk
7

The Vaccines - Combat Sports

The Vaccines uit London kwamen in 2010 met hun debuutalbum What Did You Expect. Inmiddels is de band toe aan hun vierde album. Een album nog vol met postpunk in de lijn van Green Day.

De band maakt typisch Britse garage rock. Het klinkt allemaal simpel en alle songs hebben een meegil refrein. Met de openingstrack ‘Put It On A T Shirt’ gaat de band direct los en ‘Het I Can’t Quitre’ kent een Blur “Song#2’ sausje.

De band draait om de zanger Justin Young die Walter Heyward- Young , die op zijn beurt zoon was van een filmer. De kunst zit dus in de familie en de manier van kijken hoe het moet en anders kan ook. Dat is ook van the Vaccines doet. Niet nieuw maar in een fris uptempo jasje, waardoor de band een welkome gast is op festivals.
Van de spring-song ‘Surfing in the Sky’ of het meedeinen op ‘Maybe’, je kunt je al voorstellen hoe dat live gaat wanneer je het album hoort.
Maar na de eerste helft valt de band wat in herhaling en zijn Nightclub Take it Easy minder opvallend. Dat veranderd even met het orgeltje op het nummer ‘Rolling Stones’. Een ode aan de legendarische band en misschien gelijk een sollicitatie om als supportact mee te kunnen op hun nieuwe tour.

Kortom een prima album, maar niet echt spannend.

Punk

Deel via social media: