Zoek...
The Vamps – Night & Day (Day Edition)

The Vamps – Night & Day (Day Edition)

Virgin / EMI/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-10 07:00:00 • min lezen

7,5

The Vamps – Night & Day (Day Edition)

Wanneer we het nieuwe album van the Vamps openen valt de tienerposter er al spontaan uit. Ja, we hebben het over de populaire Engelse act met de 23 jarige Brad Simpson als frontman. Hij siert al enige jaren met de band de hitlijsten in UK. ‘Can We Dance’, ‘Wild Heart’ en ‘Last Night’ waren 5 jaar geleden al knoepers van hits. Hierdoor is de teenagerband

Half mei stond de band in het Amsterdamse Paradiso hun nieuw album Night & Day de Day versie te promoten. De nacht-versie verscheen vorig jaar en met de singels ‘Personal’ en ‘Hair Too Long’ werd er al een voorafje geserveerd voor dit album. Het is een regelrechte popalbum. Als teenagers band zetten ze dit succes voort. En waarom zou je een winning sound en voor 20.000 mensen spelen willen veranderen?  De dance van ‘Too Good To Be True’ is weer heerlijk aanstekelijk en ‘Cheap Wine’ of ‘What Your Fathers Says’ passen wel bij het nog huidige tiener publiek die hiervoor gaan. Het is glad geproduceerd en vooral catchy. Iets voor een guilty pleasure voor later.

De band past in het rijtje dat vele generaties kent. Voor de jaren 60 had men de Osmonds en jaren 70 The Jacksons. In de jaren 80 waren de New Kids On The Block, de jaren 90 kende vele boybands waaronder Take That, Westlife en  Backstreet Boys. Het nieuwe millenium begon met de Jonas Brothers en NSYNC.  One Direction domineert vanaf 2010 en wellicht zullen the Vamps dit decennium afsluiten.

Deel via social media: