Zoek...
The Wallflowers – Exit Wounds

The Wallflowers – Exit Wounds

Label: New west/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-06 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock / Singer-songwriter
8,5

The Wallflowers – Exit Wounds

De Amerikaanse band The Wallflowers is een wat vreemde band. De man die achter deze naam schuilgaat is Jakob Dylan, de zoon van Bob Dylan. Het is alweer een poosje geleden dat zijn recente album Rebel Sweetheart verscheen, maar dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de Covid-19. Dat is verder te lezen in het interview elders op deze site.

Het album Exit Wounds kent net als zijn andere album een band met verschilllende samenstelling van muzikanten. De enige die blijft is Jakob Dylan zelf. Met dat idee is het altijd een uitdaging om een album te maken, maar ook hoe die wordt ontvangen.
Dit album is een heerlijk album. Als zoon van een beroemde muzikant moet je je eigen weg vinden. Jakob is inmiddels de 50 gepasseerd en weet alles over de wereld  van muziek. De schaduwzijde van zijn positie en dat maakt hem tot een ingetogen man die zelf zijn route bepaald. Toch kun je er niet omheen dat hij op zijn vader lijkt en dat zijn muziek ook terug komt in de sound van de jongere Dylan.

Het album kent een mooie diversiteit van pop met het openingsnummer ‘Maybe Your Heart’s Not In It No More’ tot een country pop van  ‘I Hear The Ocean (When I Wanna Hear Trains)’ tot de slow storytellingsongs als ‘Darlin Hold On’. De songs zijn allen even mooi en kent een mooie rode draad en dat is zijn natuurlijke ik, als Jakob.
Het juweeltje van dit album is voor mij het ‘Move The River’. Aanstekelijk als Dire Straits, pakkend funky ritme met een poprefrein van een beetje soulpop zoals dit op zijn vader’s Slow Train Coming plaat terug is te vinden. Maar het is typisch Jakob Dylan die hier de sound maakt. Dat maakt dit album ook eentje om te onthouden.

 

Pop / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: