Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-03-02 07:00:00 • 7 min lezen

The Young Folk – First Sign Of Morning

The Young Folk – First Sign Of Morning Label: Pace Records Eindoordeel: 8

The Young Folk brengt voornamelijk melodieuze folkpop. Hoewel de band zich presenteert als een kwintet gaat het voornamelijk om het trio Antony Furey, Paul Butler en Tony McLoughlin. Wanneer de band op tournee gaat zijn Alex Borwick en Patrick Hopkins de vaste aanhang om het allemaal muzikaal te versterken.

Wanneer het debuutalbum “The Little Battle” al snel de status kreeg om mee te kunnen in de slipstream van Mumford & Sons, kreeg de band ruim de aandacht. Het was misschien wat onverwacht maar zeker niet onterecht. Met “First Sign of Morning” weet de band hun positie te verstevigen. De populaire folksound dat herkenbaar is van M & S is terug te vinden in songs als “Wolves” en “When Morning Came”. Toch weet The Young Folk het accent iets meer te leggen op de pop rock met “Carry On” en “Ode To Sedemunder”. Niet dat de banjo in de songs wordt vergeten maar als dat het enige is dat het folk geluid moet geven is dat beperkt. Het popliedje “Through the Wilderness” mag zeker onder een potentiele hits worden geschaard. Het geeft aan dat er zeker rekening met deze band moet worden gehouden.

Komende dagen spelen ze in Nederland 2 maart Melkweg te Amsterdam 3 maart Paard van Troje te Den Haag 4 maart Effenaar te Eindhoven 5 maart Doornroosje te Nijmegen 6 maart Oosterpoort te Groningen

Deel via social media: