Zoek...
The Young Gods – Data Mirage Tangram

The Young Gods – Data Mirage Tangram

Label: Two Gentleman

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-16 07:00:00 • min lezen

Dance / Indie
8

The Young Gods – Data Mirage Tangram

De jonge goden uit Zwitserland worden nog onderschat door het algemene publiek. Binnen de muziekwereld behoort deze act tot een van de meest invloedrijke acts als het gaat om industrial elektronische muziek en mag met na 30 jaar zich gerust als oudere muziekgoden noemen.


The Young Gods waren hun tijd in de jaren 80 al ver vooruit. Daar waar de punk de overgang zocht naar de New Wave sound, was dit bij the Young Gods al uitgewerkt en geklaard. Het werd dan ook een inspiratiebron voor bijvoorbeeld David Bowie en later U2 en Trent Reznor van Nine Inch Nails.
De elektro industrial sound krijgt met The Young Gods een swingend geheel zoals we dit op ‘Tear Up The Red Sky’, ‘Figure Sans Nom’ en ‘Moon Above’ horen. Deze muziek zou nu in de kaders vandance en alternatief gaan vallen, maar als we dit in het tijdsbeeld van 30 jaar geleden zetten, dan moeten we concluderen dat de heren toen al de sound wisten te vinden waar nu iedereen mee wegloopt.

Het experimentele ‘All My Skin Standing’ kan dan nu weer als nieuw en moderne sound worden beschouwd, waar we over 15 jaar dit met regelmatigheid zullen horen op de festivals. Dit verpakt tussen de dan oude rotten van Coldplay, Hozier, James Bay en John Mayer.

Nu is je kans om de heren te zien op

27 maart Paradiso Noord te Amsterdam

Dance / Indie

Deel via social media: