Zoek...
TheColorGrey – Overcome

TheColorGrey – Overcome

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-03 07:00:00 • min lezen

Hiphop
7,5

TheColorGrey – Overcome

De hiphop van TheColorGrey weet zich te ontwikkelen tot een mooi en goed internationaal geluid. In een korte tijd weet de man met enkele EP’s en albums zich in de kijker te spelen. De cover doet Amerikaans aan en de sound mag zeker meten met de collega’s van over de oceaan.

Toch gaat het hier om een man, Will Michiels uit Antwerpen. Met zijn Congolese achtergrond weet hij een look te vormen dat past in het internationaal plaatje. De nummers zijn pakkend melodieus en zwoel. Maar zeker met een kritische noot in ‘What’s New’ en ‘Twice As Hard’. Hij blijft wat hangen in de onrecht van de donkere medemens, danwel Nigga’s zoals hij het zelf blijft noemen. Maar muzikaal weet hij mooie verrassingen in de songs te brengen. De saxofoon in ‘Twice As Hard’, de mellow sound van ‘Lost In My Thoughts’ of het intro van ‘Malicious Delight’ dat doet denken aan het zoete Year of the Cat van Al Stewart en dan krijgt het nu een modern jasje.

Het gaat vooral hier om de zwoele songs, als begint de man in het begin van het album steviger dan het geheel van het album.  Het is heerlijk divers in de pop hiphop sound. Prima Plaat!

Hiphop

Deel via social media: