Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-02 07:00:00 • 3 min lezen

Theo Lens – Home At Last

Theo Lens – Home At Last Label: BotB/ PIAS Eindoordeel: 7

De zanger Theo Lens is met het album Home At Last weer terug, nadat hij de hele wereld over heeft gereisd en uiteindelijk zichzelf verloor. Dit album en bijhorende concertregistratie is het verhaal van Theo zijn leven in goede tijden en slechte tijden. Een verhaal volledig op plaat zetten gebeurd tegenwoordig niet meer. Het fenomeen van een concept album is de afgelopen jaren verloren gegaan, maar Lens valt terug op deze werkwijze.

Hoewel het album geïnspireerd is op de muziek van Rolling Stones, Tom Petty en Counting Crows, is het album over het algemeen een mainstream album. De mix is gedaan in de Electric Lady Studio’s in New York en is dan ook zeker goed gelukt. Het klinkt allemaal als een klok. “What I Like About You” valt in het geheel van het album op, doordat het een uptempo song is. “Secret Place” kent een Tom Petty sfeer net als “My Father’s Heart”, al is dat meer gospel georiënteerd.

Dat is ook niet helemaal vreemd. Lens komt uit de wereld van de gospelpop en verliet die wereld omdat hij er op uitgekeken was. Nu brengt hij het nummer “Mighty Warrior” alsof hij de nieuwe Mick Jagger is. De klankleur van enkele songs ligt zeker dicht bij de Stones zanger. De bijval van zangeres Doortje Pattiselanno is goed gevonden. De songs op het nummer kennen voornamelijk het zelfde tempo dat tussen ballad en countrypop ligt. Die variatie ontbreekt, al brengt de live registratie iets meer leven in de brouwerij.

Deel via social media: