Zoek...
This is the Kit - Moonshine Freeze

This is the Kit - Moonshine Freeze

Label: Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-15 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

This is The Kit – Moonshine Freeze

Het hoesje geeft de indruk dat het album aan de stevige kant zal zijn, maar niets van dit is waar. Het is een kalme relaxt album van Kate Stables. De zangeres uit het Engelse Bristol weet met Moonshine Freeze haar vierde album te brengen.

Het was voornamelijk de BBC die haar een warm hart toedroeg. Haar albums werden veelvuldig op de radio geslingerd door de DJ’s van BBC6, de radio 5  van de Engelse zender. Hier past de subtiele rustige songs die je van het begin tot het einde van het album meenemen. De verhalen zijn mooi maar door de tokkelende banjo en gitaar zit er wat te weinig dynamiek in het album.
Het is allemaal wat zoetjes en lief, waardoor de songs op elkaar gaan lijken en aan het eind van het album (“Show Me So” en “By The Demons Eve”) de songs voorspelbaar klinken. Haar producer John Parish weet met PJ Harvey het vuur aan haar schenen te leggen en komt er nogal wat energie vrij. Met dit album moet het allemaal van ver komen als het daar om gaat.
Wanneer we het in een ander daglicht zetten is het album heerlijk ontspannen en zijn het mooie intense liedjes. “Hotter Colder”, “Easy On The Thieves” en het afsluitende en gezellige “Solid Grease” zijn allen mooie liedjes. Het kabbelt heerlijk voort en voordat je het weet heb je het album 3x beluisterd en weet je nog niet welk liedje wat is.

This Is The Kit is te zien in Nederland
5 November Melkweg te Amsterdam

Singer-songwriter

Deel via social media: