Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-04-21 07:00:00 • 6 min lezen

Three Lions - Three Lions

Three Lions – Three Lions Label: Frontiers Eindoordeel: 7,5

Zo nu en dan verschijnt er een gelegenheids act van diverse artisten die hun sporen al hebben verdiend in diverse bands. Wellicht door de bandwisselingen komen deze musici tijdelijk aan de lijn te staan. Van hier uit wordt een nieuwe act samen gesteld en een album opgenomen. Alleen zijn dit soort gelegenheidsbands niet altijd een lang leven beschoren.

Three Lions is wederom zo’n band. Dit maal gaat het om een band rondom Asia, Alice Cooper, Ten en Dare gitarist Vinny Burns en Gregg Morgan (Ten en Dare). De melodic rock met de pedal to the metal. Met “Twisted Soul” en “Hellfire Highway” gieren de gitaarsoli om je oren. Daarin tegen zijn de power ballads van “Winter Sun” en “Two Hears Beat Live One” ingetogen en zoet. De voor de hand liggende lyrics doen wat afbreuk aan het openingsnummer “Trouble in A Red Dress”, maar voor de rest van het album zijn de voornamelijk love songs goed. De hoofdstad van Nepal “Kathmandu” geeft altijd inspiratie en dat is ook op dit album met de gelijke titel weer terug te vinden.

“Made For One Another” doet denken aan Journey terwijl de rest van het album meer aan Ten en Dare doet denken. De Amerikaanse rock krijgt hier zeker een Brits tintje waardoor het nummers een rauw randje krijgt dat Ten ook kent. Prima rock album , nu maar hopen dat deze drie leeuwen het iets langer uithouden dan een jaar of twee.

Deel via social media: