Zoek...
Thurston Moore – Rock and Roll Consciousness

Thurston Moore – Rock and Roll Consciousness

Label: Fiction/ Caroline

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-06 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Indie / Rock
7,5

Thurston Moore – Rock and Roll Consciousness

De oprichter van de Amerikaanse band Sonic Youth Thurston Moore en zijn maatje drummer Steve Shally, gitarist James Sewards en My Bloody Valentine bassist Deb Googe een ode gebracht aan de vrouw.

Uiteindelijk is het een ode aan zijn vrouw, maar weet dit breder te trekken met de “Aphrodite”. Het is een van de adembenemende songs op het nieuwe album van de veelzijdige gitarist. Moore weet door de jaren heen met de noise rock sound veel fans om zich heen te verzamelen. De uitgesproken gitaarsoli en de heerlijke drives die hij weet te verzinnen liggen gemakkelijk in het gehoor, terwijl het ruw van aard is. Vandaar dat Sonic Youth door de jaren heen een cult status heeft gekregen waar menig postpunk en garage- act is voort gaan borduren op deze sound.

Met de epic songs “Exalted” en de heerlijke drive op “Turn Up” zijn niet alleen ruim 10 minuten durende songs, maar vooral een uitgesponnen versie van de mogelijkheden die je in een nummer kunt weergeven zonder dat de sfeer van de songs veranderd of het gevoel te hebben dat het te lang duurt. Met zijn gitaarspel sleept  Sewards je mee in Moore zijn verhaal. Mooi album van deze legendarische man.

Moore en zijn band is te zien op

17 juni Best Kept Secret te Hilvarenbeek

Alternative / Indie / Rock

Deel via social media: