Zoek...
Ticket West - Cab Driving Man

Ticket West - Cab Driving Man

Label : Tick

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-05-31 07:00:00 • 3 min lezen

Blues / Rock 'n Roll
8

Ticket West - Cab Driving Man

De beide broers Pascal en Walter Wilhelm groeiden thuis op met de Bluesplaten van hun vader. Ze kozen al vroeg voor een eigen carrière maar kwamen na een kleine dertig jaar weer bij elkaar. In 2020 was daar het debuutalbum High Class Horse en nu is daar met Cab Driving Man een waardige opvolger.

Chicago en West Coast Blues
Voor dit album zochten de broers Pascal (gitaar/zang) en Walter (basgitaar/zang) de samenwerking op met een aantal muzikale vrienden en kozen ze voor een handvol covers naast een drietal eigen geschreven nummers. Met enkele muzikanten zoals Harp Mitch en Gerrit Ekkelenkmap werkten ze al eerder samen en beide heren horen we vooral hun kunsten op mondharmonica vertonen. Ze weten een aangename balans te vinden tussen de Chicago Blues en de West Coast Blues, de stijl die ze vooral op hun debuutalbum omarmden, maar ze maken evengoed uitstapjes richting de Boogiewoogie. Nummers als  ‘My Kind Of Woman’ (Elmore James) en ‘Bad Boy’ (Eddie Taylor) belichamen de Chicago-blues maar ook het soepele werk van Greg Izor horen we terug in een meer dan smaakvolle versie van ‘Don’t Have To Worry’.

Rock ‘n Roll
En zo weet Ticket West de vaart erin te houden, mede vanwege de muzikaliteit van de sessiemuzikanten die hun op dit tweede album vergezellen. Luister maar eens naar het toetsenwerk van Roel Spanjers op het swingende ‘I Don’t Want No Woman’ (Magic Sam) en ‘Second Hand Love’ dat oorspronkelijk van Cousin Joe is.  Met ‘Boogie Blues’ noemen we waarschijnlijk het meest broeierige nummer en juist dit nummer is door Pascal Wilhelm geschreven. Daar tegenover staat dan het wat donkere en stampende ‘Low Down Dog’ dat door de beide broers geschreven werd en dat door vet aangezette gitaarriffs vorm krijgt. De afsluiter ‘Whole Lotta’ Love’, dat we nog kennen van de uitvoering van Muddy Waters, is een perfecte mix van Rock ’n Roll en Blues.

Eindoordeel
Er zijn een aantal elementen die er voor zorgen dat Cab Driving Man een absolute topproductie is. Naast het vakmanschap en de muzikaliteit van de band is het vooral het plezier en de passie dat je in de elf tracks terug hoort. Een Nederlandse productie met internationale allure. Veel luisterplezier.

Blues / Rock 'n Roll

Deel via social media: