Zoek...
Tim Akkerman – Lions Don’t Cry

Tim Akkerman – Lions Don’t Cry

Label: Suburban/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-26 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Tim Akkerman – Lions Don’t Cry

Het is al een poosje dat het niet echt wil lukken met Tim Akkerman. Na het vertrek bij Di-rect heeft de man nog wel wat solo albums gebracht en een tribute show met the Elvis band en een Springsteen tribute gedaan. Het recente album is inmiddels 5 jaar geleden verschenen en dan mag er wel weer een nieuwe komen. Die is er nu.

Met het openingsnummer en titelstuk weet Akkerman te verrassen. Zowel als song als de richting waar hij naar toe wil. Het klinkt alsof en een song van een Golden Earring nummer onder handen is genomen. Of is het het Haagse bloed dat hier in schuil gaat. Het stevige ‘Underrestimate’ schroeft hij het tempo even omhoog om tot het ‘Dance Tonight’ te komen. Een songs dat in de lijn ligt van Bruce Springsteen. En ja dat is waar hij wil zijn in de muziek. Het is dan ook herkenbare in zijn stijl maar ditmaal volwassener dan wat we op zijn vorige albums hebben gehoord.
Met het nummer ‘Winner’ is een mooi break- up song dat hij voor zijn ex heeft geschreven. No Hard feelings maar toch… Waar kennen we het aftellen van ‘Brand New Day’ van? Volgens mij heeft hij het altijd al eens  willen roepen en opnemen. Dat Bruce zijn held is is helder.  Het is een inspiratiebron voor Akkerman om goede songs te schrijven, maar hopelijk gaat hij niet willen zijn, wie hij niet is.

Pop

Deel via social media: