Zoek...
Tim Darcy – Saturday Night

Tim Darcy – Saturday Night

Label: Jagjaguwar/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-12 07:00:00 • 2 min lezen

Rock / Singer-songwriter
7

Tim Darcy – Saturday Night

Tim Darcy is de leadzanger van de alternatieve indieband Ought. Tijdens het opnemen van hun recente album “Sun Coming Down” werd al duidelijk dat deze postpunk niet genoeg voor Darcy was.

Hij begon al te schrijven aan een nieuw solo album tijdens deze opnamen. Om dan geheel los te komen van de bandgedachte is lastig.
De lichtruwe gitaarsound uit Montreal doet denken aan de authentieke sound van Iggy Pop op “You Felt Comfort”. “Still Waking Up” is dan meer meeslepend al klinkt het als een Brits new wave band uit de begin jaren 90 en komt er iets van Roy Orbison in zijn zangpartij. Gedurende het album weet Darcy de postpunk-drive achter zich te laten. Met het titelnummer wordt de sfeer bij Darcy er niet beter op. Darcy’s uitgangspunt is om te experimenteren met geluiden en sounds. Deze creatieve geest weet hierdoor compacte songs als “Saint Germain” en songs op plaat te zetten waarbij de wenkbrauwen even omhoog gaan zoals bij “Found My Limit”. Dan volgt er plotseling een intiem mooi nummer als “What ‘d You Release” of een verrassend slotstuk van “Joan pt.1.2”. Over de kunst valt niet te discussiëren, zo zal dit voor de een verrassend mooi zijn en voor de ander geheel niet.

Tim Darcy is te zien op 21 februari in Paradiso te Amsterdam

Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: