Zoek...
Tim Schou – Hero / Loser

Tim Schou – Hero / Loser

Label: Iceberg rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-07 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8,5

Tim Schou – Hero / Loser

Met de naam Tim Schou denk ja al snel dat het hier gaat om een Nederlandse artiest. Maar deze singer-songwriter komt uit Denemarken en weet met zijn debuut album een prachtig album uit te brengen. De zanger van A Friend of London deed al mee aan het Eurovisie songfestival van 2011.

De voormalige couch-surfer heeft genoeg nagedacht hoe hij het allemaal moet aanpakken. Hij moest eerst wat zien van de wereld en al deze indrukken verwerken tot liedjes. Uiteindelijk keert hij terug in de Deense hoofdstad. Hij huurt een appartement van zijn muziek verdiensten en maakt een prachtige plaat.
Het album begint al heerlijk met ‘The Tide’ dat kerende is. Niet onbelangrijk is zijn liefde die hij heeft opgedaan. ‘Where You Are’ is de eerste single die zich daarvoor leent en hiermee scoort hij een hit. Met zijn tweede single ‘Comeback’ will hij de wereld voeden met hoop. Om zo door de lastige corona periode te komen. Met de jonge zangeres Sophie Darum weet hij de nieuwe single ‘Mad Love’ dezer dagen te presenteren. Drie verschillende songs die toch een mooie rode draad vormen.
Samen met de producers Soren Christensen (The Blue Van & Go Go Berlin) en Andreas Ringblom (de Dodelige) weet hij de sound van Train of the Script love songs te pakken.
Al zien we Tim als componist/ tekstschrijver ook al op albums van Go Go Berlin en  Kill Buzzbee’s verschijnen. Het gaat dus goed met de man.

Het mag best gezegd worden dat hij eentje is om voor de toekomst in de gaten te houden.  Songs als ‘Missing Person’, ‘Mad Love’ en het titelstuk kunnen plotseling wereldhits gaan worden. Of het meer touchy  singer-songwriters songs ‘Holly’ en ‘Monster Too’. Het is een album waarbij de sound tussen deze popsongs en gitaar getokkel zweeft. Maar dat kan als een geheel dus prima samengaan!

 

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: