Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-15 07:00:00 • 11 min lezen

Tina Lie

Tina Lie - Immersion Label: Siwo music Eindoordeel: 7

De Noorse Tina Lie brengt met dit cover album haar vierde album uit. De flashback en het eerbetoon aan de liedjes uit haar verleden, brengt ze op eigen wijze. Haar doorleefde stem wordt nauwkeurig afgestemd op de muziek. De rokerige stem heeft iets van rustgevends van een verhalen verteller.

“Bird On The Wire” van Leonard Cohen krijgt hierdoor een geheel andere sfeer, als is het “Only You” van Vince Clark een guilty preasure dat goed uitpakt. De mandoline en slide gitaar is overal op het album te horen waardoor de popliedjes een country karakter krijgt. Haar enige eigen song op dit album is “Going Home”. Dit is in dezelfde tonatie gezongen als “Simple Song” (Lyle Lovett) en “House Where Nobody Lives” van Tom Waits. Hierdoor wordt krijgt het album een eenzijdige klankkleur, terwijl de nummer op zich goed gekozen zijn. Joni Mitchell “Both Sides Now” en Steve Earl’s “Goodbye” zijn prachtige songs van origine. Dat is ook direct de concurrentie wanneer men een cover album maakt. Door het matige toonbereik van Tina blijft het allemaal in een beperkte marge. Hierdoor missen we de heldere verhoogde noten.

Het pakt zeker goed uit wanneer Tina haar optredens geeft in de rokerige cafe’s (waar zijn ze nog) met velours donkerrode gordijnen, waar de drank vloeit terwijl de verhalen van de zangeres worden verteld.

Deel via social media: