Zoek...
Tine Thing Helseth – Never Going Back

Tine Thing Helseth – Never Going Back

Label: Grappa rec/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-12 07:00:00 • min lezen

Jazz / Pop
7

Tine Thing Helseth – Never Going Back

De jonge Noorse trompettist Tine Helseth is vooral bekend door haar instrumentale jazz albums. Maar een uitdaging kan ze niet weerstaan en gaat nu voor een album dat ze zelf heeft ingezongen.

Natuurlijk mag de trompet op het album niet ontbreken. Het dramatische “All The Places I’ve Cried” of het meer uptempo nummer “Because They Can”, ze weet in beide gevallen de sfeer van het nummer beïnvloeden door de blaaspartijen. Haar hoge stemgeluid is het zingen zeker waard, al hoor je, door de wetenschap dat ze trompettist is, de trompetgeschal hier door heen. Hierdoor wordt de klankkleur aan het eind van het album wat eentonig. Na het zesde nummer “I Am Safe” is het een herhaling van facetten. Dit is jammer, want Helseth heeft wel een mooie heldere stem. De songs zijn erg “Night of the Proms” gericht.

Dit past haar wel, nu ze twee keer op de BBC Proms heeft gespeeld. Het is een nieuwe stap in haar loopbaan, dat ze moet smeden met haar succes als trompettist. We zullen moeten zien waar ze uiteindelijk voor kiest, maar met haar 30 jaar heeft ze nog veel om te kiezen.

Jazz / Pop

Deel via social media: