Zoek...
TNT – Live in Milano

TNT – Live in Milano

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-21 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

TNT – Live in Milano

We schrijven begin jaren 80 wanneer er een Noorse rockact met Ronnie Le Tekro op de buhne verschijnt. Het debuutalbum was wat weifelend, maar met een nieuwe zanger werd Knights of the New Thunder een klassieker.

Inmiddels heeft zanger Tony Harnell de draaideur van TNT gevonden en is hij voor de zoveelste keer weer terug. Hij heeft nog een blauwe maandag bij Skid Row gezongen en met vele andere Noorse acts.
De band TNT kent tijdens hun bestaan diverse zangers en bandleden, maar Le Tekro weet als stabiele factor de band hoog te houden. Samen met Diesel Dahl is hij de langst zittende TNT lid, al werkt men ook wel als gastmuzikant bij derden.

Het album XIII verscheen afgelopen jaar bij Frontiers. Het contract van 2016 werd meteen direct gevierd met een presentatie in Milaan.  Dit bleek het laatste concert van Tony bij TNT te zijn, hierna hebben we niets meer van hem vernomen en is Baol Bardot Bursula zijn vervanger.

Dit is een prima album met Tony , al weet de band dat hun begin jaren de garantie is van hun huidig bestaan. ‘As Far As The Eyes Can See’, ‘Seven Seas’ en ‘Everyone is a Star’ behoren tot de classics van TNT. Nu is voor mij een bijna 8 minuten durende gitaarsolo op een album niet nodig maar verder is het een prima live album dat de oude tijden doen herleven.

Rock

Deel via social media: