Zoek...

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-15 07:00:00 • min lezen

Rock
8

TNT – XIII

Het was al in de jaren 90 dat de Noorse rockact TNT met verrassende albums kwamen. Het was doorsnee maar gitarist Ronni Le Tekro wist er altijd heerlijke riffjes uit de gitaar te toveren waardoor de albums altijd even anders waren. Hierdoor viel de band op Maar vreemd genoeg is het nooit doorgegroeid met een hit.


TNT kent tegenwoordig alleen de drummer Diesel Dahl en gitarist Ronni Le Tekro nog. Veel bassisten zijn de revue gepasseerd en met Baol Bardo Bulsara weet de band hun vierde zanger in te lijven.
Album dertien is weer eentje die er zeker mag zijn!  De melodieuze popsongs Tears in My Eyes en Catch the Wave zijn juweeltjes voor de melodische rock. De band weet nog steeds heerlijk stevig te keer te gaan met ‘We’re Gonna Make It’ als is het een titel waarbij je wat geloof gaat verliezen. Met het “Get Ready For Some Hard Rock’ zijn we even helemaal de weg kwijt. Het nummer is heerlijk maar de tekst en refrein is so not done, dat het eigenlijk wat storend is. Dat is wat jammer. Toch is het album weer een  van de beste melodieuze rockalbums van dit moment.
Misschien is het wel dat Del Veccio van Frontiers hier een niet aan heeft gezeten en de heren gewoon hun werk laat doen.
Met het subtiele en breekbare ballade ‘Sunshine’ hoor je de kracht van Le Tekro.

Rock

Deel via social media: