Zoek...
Tom Grennan – Lightning Matches

Tom Grennan – Lightning Matches

Label: Insanity/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-29 07:00:00 • min lezen

Pop
8,5

Tom Grennan – Lightning Matches

Vanaf de eerste klanken van dit album weet je dat het goed zit. ‘Found What I’ve Been Looking For’ is dan ook exact de titel dat aansluit bij de gedachte de luisteraar en de maker Tom Grennan. De mix van George Ezra, Chef’s Special en Ed Sheeran voedt de huidige popmuziek van de zomer van 2018. De voormalige prof voetballer van Aston Villa heeft een carrière switch gemaakt wat beter bij hem past en een langere duur kent. Muziek ipv sport. Mooi dat het voetbalspel FIFA 2018 dit nummer onder hun hoede nam.


Het is niet alleen het openingsnummer dat het goed doet, de opvolgende songs ‘Royal Highness’ en ‘Barbed Wire’ swingen door de blazers en de soul dat de songs kent. Terwijl ‘Run in the Rain’ de popsound van Sheeran weer geeft.
Wanneer Grennan de zang van het nummer All Goes Wrong van Chase & Status vertolkt en dit een grote hit werd, horen we op dit album de pianoversie hier van. Het zijn de voordelen van iemand die al naam heeft gemaakt. De deuren gaan dan wat eerder open, maar je moet je nog wel bewijzen en dat doet Grennan.
Het doet allemaal wat denken aan Billy Joel die in de jaren 70 zijn switch maakte van boxer naar de muziekwereld. Mooie liedjes vanachter de piano die de juiste weg vond naar het grote publiek. Dit debuutalbum kent dezelfde sfeer. ‘Lucky Ones’, ‘I Might’ en  Praying zijn heerlijke songs. Het nadeel kan zijn dat wanneer je het te veel hoort dat je het dan wel gehoord hebt. Dus zuinig zijn met luisteren en telkens weer optimaal genieten!

Tom Grennan is te zien op 21 september in de Melkweg te Amsterdam

Pop

Deel via social media: