Zoek...
Tom Hickox – Monsters In the Deep

Tom Hickox – Monsters In the Deep

Label: Family Tree / Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-19 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
-

Tom Hickox – Monsters In the Deep

De singer songwriter van 35 komt uit de Engelse hoofdstad. Hij is een zoon van Richard Hickox die op zijn beurt een dirigent is van diverse grote orkesten. Het is dan ook niet vreemd dat zoonlief de muziek met de paplepel heeft meegekregen. En zoals altijd gaan de kinderen een andere weg en kiest Tom voor de singer songwriters stijl. Al ligt dit meer in de lijn van Cohen meets een helder klinkende Tom Waits.

Met de maatschappelijke teksten over “Istanbul” of terugkijkend in de tijd met “The Plough” weet Hickox een andere en misschien volwassener inslag te geven aan de songs. Soms met een akoestische gitaar, soms een piano als basis of uitgewerkte songs met strijkers en blazers.
Wanneer het nummer “The Dubbing Artist” de ruimte krijgt, hoor je ook het verwachte lichte dubbing dat bij het nummer hoort waardoor het een popsong wordt. Het geeft aan dat Hickox genoeg humor heeft om alles niet zo serieus te nemen en dit geinig in de songs verwerkt. Ook met The Fanfare durft hij af te wijken van de gebaande paden terwijl het allemaal lekker in het gehoor blijft.

Het album “Mosters in the Deep” is een sing singwriters album dat iets verder gaat dan de klassieke gitaar songs. Een aanrader om op zijn minst even te beluisteren!

 

Klein detail is dat de advertentiesong van Dr Martins  van Hickox hand komt.

Singer-songwriter

Deel via social media: