Zoek...
Tommy Emmanuel -  Accomplice One

Tommy Emmanuel - Accomplice One

Label: Players Club / Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-30 07:00:00 • min lezen

Blues / Jazz
7,5

Tommy Emmanuel - Accomplice One

De folk jazz gitarist uit Australië weet al enige jaren met diverse beroemdheden te werken. Stevie Wonder, Eric Clapton en Michael Bolton zijn er enkele van. Naast zijn fantastisch gitaarspel weet hij zich vooral in de picture te spelen door zijn kunsten op de Maton gitaar te vertonen. Dit resulteerde in een eigen gitaarlijn dat het goed doet. De TE serie is dan geen onbekende voor de gitaarliefhebbers.

Met dit album weet hij zijn beroemde aanhang te verleiden om mee te spelen. Een album vol covers maar dan niet direct voor de hand liggende songs maar een uitgebalanceerde keus aan songs. Als eerste album op het Players Club label met een “Certified guitar player” aldus Chet Atkins. Aangezien er maar 5 mensen op aarde deze titel mogen gebruiken, weten we genoeg.
Is het dan nog vreemd dat gitaristen met naam, waaronder Mark Knopfler (“You Don’t Want To Get You One Of Those”), SIMO (“Dock of the Bay”), Ricky Skaggs (Song And Dance Man), de ukelele virtuoos Shimabukuro (“Rachel Lulleby”)  en Jason Isbell (Deep River Blues) hun bijdrage leveren.

Het album staat dan ook vol blues, blue grass, jazz en free guitar sounds. Een lust voor iedere gitaarliefhebber!

Blues / Jazz

Deel via social media: