Zoek...
Tony Joe White – Bad Mouthing

Tony Joe White – Bad Mouthing

Label: Yep Roc Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-29 07:00:00 • min lezen

Blues
7

Tony Joe White – Bad Mouthing

Het was een onverwacht bericht dit weekend. Het album Bad Mouthing is nog maar net uit en ligt hier op de stapel, toen we het bericht ontvingen dat de Bluesman Tony Joe White is overleden. Het was afgelopen 24 oktober dat de man door een hartaanval om het leven kwam.

Bad Mouthing is een album dat zijn 50 jarige jubileum in het vak kracht zou moeten zetten. Door een cover album te brengen met classic blues songs van o,a.  John Lee Hooker en herbewerkingen van songs van hemzelf in een nieuw jasje te steken. Of is het meer een oude jas. Tony Joe White weet met zijn Fender het gevoel van de oude blues voort te brengen. Daar waar een oude pich-up truck over een onverharde weg tussen oude hoge bomen ergens op de Rocky Mountains een weg baant met al het ophogende stof dat daarna weer langzaam neerdaalt.
Traditionele blues en het gemompel van een oude baas. Een oude man die nog hits schreef voor Elvis Presley, Tina Turner of het Rainy Day in Georgia van Brook Benton. Of was het dat zijn tot het rijtje behoren van Eric Clapton, Mark Knopfler en Robert Cray  die deze man eren voor wat hij voor de blues heeft betekent.

Hoe dan ook, er is een legendarische muzikant heengegaan.

Blues

Deel via social media: