Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-30 07:00:00 • 8 min lezen

Too Tangled - Stay Restless

Too Tangled = Stay Restless Label: Pop Up rec / Coast to Coast Eindoordeel: 7,5

Het Belgische duo Too Tangled komt uit Gent en brengt met hun indie wave rock hun derde album ‘Stay Reckless”. De band brengt een nieuwe new wave sound dat een combinatie kent van de jaren 90 stijl van Human League vermengd met My Bloody Valentine. Dit word gecombineerd met diverse wijze van noise en dan ontstaan er songs als “Racing Heart” en “Stay Restless”. Deels is het een electropop album. Roeland Vandemoortele en Eva Buytaert werkten aan dit album tussen de bedrijven door. Veel shows in Europese clubs en reizen bepaalden de afgelopen jaren. Vanuit die flow kwam men tot een alleraardigst popalbum met “Bad Start” en de meezinger “All Sad Clowns”. Wanneer de kinderkoortjes in ‘Firecrackers” te horen zijn wordt al bijna een gezellige singer songwriters cd. Maar het rockende elektropop van “Place of Gold” brengt het duo weer op z’n plek.

Het album komt meer uit de donkere kant van de vorige albums, waardoor het iets toegankelijker wordt voor het grote publiek. Wellicht heeft men het licht weer kunnen zien door Ian Davenport die voor de mix verantwoordelijk is. Hij produceerde de albums voor o.a. Supergrass. Het heeft het duo zeker goed gedaan, waardoor de act nu van afwisselender show kan geven.

De band is de komende maand te zien in: 4 okt Eindhoven – Wilhemina 11 okt Deventer – De Hip 16 okt Utrecht – Stathe 17 okt Breda - Mezz

Deel via social media: