Zoek...
Torgeir Waldemar – No Offending Borders

Torgeir Waldemar – No Offending Borders

Label: Ja Jansen plateproduksjon / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-22 07:00:00 • 2 min lezen

Indie / Singer-songwriter
8,5

Torgeir Waldemar – No Offending Borders

Ruim twee jaar geleden bracht Torgeir Waldemar zijn debuut titelloos album uit. Het waren klassieke singer- songwriters songs wat op zich niets bijzonder is. De Noor was inmiddels 40 en had behoefte om zijn kunsten op een schijf vast te leggen. We kunnen nu wel zeggen dat het een pracht debuut is, maar met het album “No Offending Borders” overstijgt hij dit debuut.

Met een klassiek Bob Dylan singer songwriterssong “Falling Rain” brengt de zanger een ode aan de Amerikaanse rock and roll gitarist Link Wray. Deze legende overleed in 2005 in Kopenhagen dat hem iets dichter bij Waldemar’s homeland bracht.
Het rauwe maar prettig stemgeluid en de gevarieerde structuur van de songs brengt dat dit een heerlijk album is. De akoestische gitaar verruilt hij met een vet elektrisch gitaargeluid op “Summer in Toulouse” en het verrassend nummer “Among The Low”. De stevige experimenteel gitaarsound en de countryfolk structuur doet denken aan de eerste platen van 16 Horsepower. Snerpend maar heerlijk waardoor het akoestische “Island Bliss” daarna weer melancholisch en zoet klinkt.
Met “Sylvia (Southern People)” bekent Waldemar waar hij de inspiratie vandaan haalt. Het is niet vreemd dat hij met zo’n gevarieerd album en toch de singer- songwriters kant zoekt, dat dit bij de meester Neil Young vandaan komt. Het nummer “Sylvia” zou dan ook zo van een Young album kunnen komen. Met “I See The End” eindigt hij dit prachtig album op zijn Americana’s.

Torgeir Waldemar is te zien met band
18 mei – Goes – ‘t Beest
19 mei – Arnhem – Luxor Live
20 mei – Amsterdam – Cinetol ism Paradiso
21 mei – Groningen – De Spieghel ism De Oosterpoort

Indie / Singer-songwriter

Deel via social media: