Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-05-15 07:00:00 • 12 min lezen

Torres - Sprinter

Torres - Sprinter Label: PIAS Eindoordeel: 7,5

De singer songwriter Mackenzie Scott heeft haar inspiratie gevonden in de Seattle souond van de jaren negentig. Met “Strange Hello” laat ze direct een haar visitekaartje achter. De grunge en alternatieve rock klinkt energierijk. De slepende songs als “A Proper Polish Welcome’ en het titelnummer “Sprinter” liggen in de lijn van PJ Harvey. Ze kan de intense zangpartijen gemakkelijk afwisselen met een stevige rock stem. Zo kun je zeggen dat zij tot de nieuwe generatie indie rockers als Sharon van Etten hoort.

Net als haar debuut album geven de teksten de expressie van woede frustratie en depressie weer. De eenzaamheid van een creatief mens in “Ferris Wheel” en de depressieve gevoelens in “New Skin” geven een reflexie van iemand die op zoek is naar haarzelf. Ze groeide op in een klein dorp en nam de stap naar de grote stad, waar ze op kon gaan in de mensen zonder dat iedereen een mening over haar heeft. Deze anonimiteit is weer te horen tussen de regels door van haar teksten.

Het is niet direct een album waar je blij van wordt maar dat wordt je ook niet wanneer je Tori Amos haar teksten analyseert. In het totaal plaatje past de muziek bij de verhalen en wordt dit op een intense manier weer gegeven. Het album is echt en dat maakt het mooi.

Deel via social media: