Zoek...
Trevor Horn - The Reflection

Trevor Horn - The Reflection

Label: Butler rec. / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-02 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop
7,5

TREVOR HORN

De naam Trevor Horn is voor veel mensen een onbekende naam, maar veel andere mensen is een het legendarische naam. Samen met de inmiddels overleden Geoff Downes vormde hij The Buggles, die een wereldhit scoorde met ‘Video Killed the Radio Star’. Maar was ook de producer van Frankie Goes To Hollywood hits, Seals wereldsong ‘Kiss from a Rose’, The Look of Love van ABC en Yes’ ‘Owner of a Lonely Heart’.

Dit keer komt Horn met zijn eerste echte solo album, dat eigenlijk een soundtrack is  van een animatie serie uit Japan.  De serie NHK was vorig jaar op de Japanse tv te zien. Het album bevat 24 songs die voornamelijk instrumentaal zijn. De nummers doen ook wel wat Japans aan en zijn dan ook passend voor de serie. Toch zijn ze ook weer herkenbaar voor het Horn geluid dat we kennen van the Buggles (‘My Daily Life’) . Instrumentale hoge synthesizer sounds die opzwepend naar een climax gaan(“Reflections’). Om vervolgens weer als een droombeeld terug te keren (‘Peace in Blue’ of ‘In A World’).
Naast de ‘Sky Down’ is het ‘Future Boyfriends’ in gezongen door Horn en zangeres Paget Shand. Het zijn luchtige songs die we doorgaans op de radio horen. Daarmee onderscheid deze elektro-producer niet. Het album is voor een reflection van zijn werk. Veelzijdig en zeker met doordachte composities.

Electronic / Pop

Deel via social media: